Seria de modele Yutaki este o unitate numită: 
pompe de căldură aer-apă. Acest sistem folosește căldura din aer pentru a genera energie pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

O metodă sustenabilă de încălzire

Căldură obținută din aer

Ventilatoarele asigură fluxul de aer prin vaporizator, în care aerul își transmite căldura agentului refrigerant. Temperatura de fierbere a acestui lichid este foarte joasă (-53°C), ceea ce înseamnă că se evaporă.

Rolul compresorului

Refrigerantul gazos ajunge în compresor, unde este comprimat, iar temperatura îi este ridicată și mai mult.

SISTEMELE AER-APĂ CAPTEAZĂ ENERGIA DIN AERUL DE AFARĂ ȘI ÎL TRANSFERĂ ÎN INTERIORUL CASEI ÎN FAZA DE ÎNCĂLZIRE, IAR ÎN FAZA DE RĂCIRE EXTRAGE AERUL CALD DIN CASĂ ȘI ÎL TRANSFERĂ AFARĂ

 

 

 

 

  

CONSUMUL DE ENERGIE POATE FI REDUS CU PÂNĂ LA

 

 75%

  

  

 

Transferul de căldură în interiorul casei

În schimbătorul de căldură, refrigerantul își transferă căldura circuitului hidraulic, astfel furnizându-i energia necesară pentru încălzire și apă caldă menajeră.

Procesul este reluat

Refrigerantul intră în valva de expansiune, unde pierde din temperatură și presiune, după care revine în vaporizator, pentru a menține un sistem continuu.

Răcire & Încălzire

Încălzire, aer condiționat și sisteme de energie regenerabilă.

Control Inteligent

Setează temperatura camerei exact așa cum dorești. Simplu și intuitiv.

Eficiență Energetică

Eficiență semnificativ mai mare decât cerințele minime stabilite.

Instalare Flexibila

Soluții flexibile și eficiente pentru clădiri comerciale și industriale.

Garanție Extinsă

Aparatele funcționeaza la temperaturi de până la -25 °C

Service & Mentenanță

Echipamente moderne ce necesită mentenanță minimă.

POMPA DE CĂLDURA AER – APĂ

TOATE APLICAȚIILE ÎNTRUN SINGUR SISTEM DE CLIMATIZARE HITACHI

Încălzire
+ Răcire
+ Apă caldă menajeră
+ (Combinare cu panouri solare)
+ (încălzire apă piscină)
––––––––––––––––
= CONFORT PE TOT PARCURSUL ANULUI

1. Încălzire în pardoseală, calorifere, ventiloconvectori … pompele de căldură aer-apă Yutaki se adaptează la nevoile casei producând căldură iarna și răcoare vara. Pentru funcția de răcire unitatea trebuie echipată cu setul de răcire (alte accesorii separate).

2.  Zona secundară de temperatură

3. Compatibilitate cu panouri solare pentru apă caldă menajeră. Energia solară este transferată întrun schimbător de căldură.

4.  Pompa de căldură produce apa caldă menajeră cu un rezervor integrat sau un rezervor independent.

5. Pompa de căldură încălzește apa din piscină până la 33 °C, oferind astfel confortul optim.

Dacă doriți să vorbiți cu o firmă specializată pe instalarea de pompe de căldură aer-apă, care vă poate oferi sfaturi personalizate și o ofertă de instalare dedicată, completați formularul de cerere ofertă acum și vă vom ajuta în luarea unei decizii privind montajul unei pompe de căldură.

Gama de pompe de căldură Yutaki, cu sursă de căldură din aer este compusă din unități compacte care se mândresc cu una dintre cele mai mari creșteri ale eficienței de pe piață. Pentru a vă oferi control deplin și confort maxim, acestea sunt echipate cu o telecomandă intuitivă, wireless, ce vă permite reglajul eficient al temperaturii ambientale din cameră, precum și un buton de vacanță „One-Touch” pentru a vă menține casa la temperatura potrivită în timp ce sunteți plecat în concediu.

De ce luați în calcul o pompă de căldură aer-apă Hitachi?

În primul rând este de 4 ori mai eficientă decât un cazan (boiler) obișnuit. Pompele de căldură aer-apă produse de Hitachi utilizează 1kW de energie electrică pentru a extrage energie regenerabilă din aer și produce extrem de eficient căldură de 4kW. Acest lucru este obținut prin încălzirea unui agent frigorific ce este recirculat în sistem pompei, care poate încălzi apoi apa caldă menajeră. O pompă de căldură Yutaki cu sursă de aer generează de patru ori mai multă energie decât folosește, comparativ cu performanța unui cazan tradițional, care transformă maxim 92% din combustibilul pe care îl folosește în energie, restul fiind pierdut în gazele reziduale. Hitachi susțin că pompele lor de căldură pot reduce facturile de energie cu până la aproximativ 60%. Pompele de căldură Yutaki pot funcționa în parametrii normali chiar și la temperaturi de până la -20°C și în plus, includ tehnologie de compensare a schimbărilor climatice.

Control confortabil și intuitiv

Mențineți controlul încălzirii cu un termostat și chiar de pe mobil prin intermediul aplicației wi-fi, inclusiv programatorul săptămânal, modul de vacanță, funcție inteligentă și un buton de setare favorită.

Emisii de carbon mai reduse

Cea mai mare parte a energiei consumată de o pompă de căldură aer-apă provine din aerul natural din jurul casei. Cantitatea mică de energie electrică necesară pentru alimentarea pompei de căldură produce doar o fracțiune din emisiile de CO2 produse de un cazan tradițional pe gaze. Hitachi susțin că unele case ar putea reduce emisiile de carbon cu până la 80%.

Există trei pompe de căldură aer-apă în gama Yutaki:

1. Pompă de căldură aer-apă Yutaki-M, Hitachi

Yutaki-M este o pompă de căldură monobloc, ceea ce înseamnă că este o unitate compactă ‘all-in-one’, care se instalează în afara locuințti. Pompa de căldură extrage căldură din aer, care este apoi utilizată pentru a produce apă caldă, care poate atinge o temperatură de până la 60 °C. Acest sistem extrem de eficient este perfect pentru înlocuirea unui cazan tradițional sau pentru case nou construite.

2. Pompă de căldură aer-apă Yutaki-S60, Hitachi

Pompa de căldură Yutaki-S este un sistem divizat, ceea ce înseamnă că este format dintr-o unitate interioară și o unitate separată montată în exterioară și expusă la aerul de afară. Pompa Yutaki-S60 va produce apă caldă la o temperatură de până la 60°C pentru încălzire și apă caldă, dar poate fi cumpărată și cu posibilitatea de răcire. Pompa de căldură Yutaki S este soluția ideală atât pentru proiecte noi de construcție, cât și pentru proiecte de renovare, dar poate fi folosită la fel de bine și pentru încălzirea piscinelor.

3. Pompă de căldură aer-apă Yutaki-S80, Hitachi

Pompa de căldură Yutaki-S80 asigură încălzirea apei calde la temperaturi înalte de până la 80°C și este alternativa ideală a cazanului pentru încălzire și alimentării casei cu apă caldă menajeră sau în proiecte noi de construcție rezidențială. În loc de un element electric, sistemul utilizează un circuit secundar de pompe de căldură ce lucrează în cascadă. Sistemul este eficient din punct de vedere energetic și oferă o creșteră considerabilă de la 45°C la 80°C. Timpul de recuperare a apei calde este același cu cel al unui cazan tradițional și dispune de control al compensării anotimpurilor, setări multiple de încălzire/răcire, capacitate de integrare cu panouri solare și un rezervor opțional de apă caldă de 250 litri sau 185 litri.

Cât costă o pompă de căldură Hitachi Air Source?

Pentru a cumpăra și instala o pompă de căldură aer-apă nu uitați să luați în considerare costurile între 30.000 – 60.000 Lei. Chiar dacă poate părea un cost extrem de ridicat, este important stiți că după acoperirea costul inițial, urmează mulți ani de economii de energie și câștigurile potențiale prin programelor de stimulare a producției de căldură regenerabile finanțate de stat prin programe guvernamentale, ce pot duce la rambursarea accelerată a investiției în pompa de căldură.

Prețul pe care îl veți plăti va depinde de marca și modelul pompei de căldură pe care o alegeți, de complexitatea lucrărilor necesare și de compania pe care o veți alege pentru a efectua instalarea și punerea în funcțiune.

Dacă sunteți interesat de achiziționarea unui sistem tip pompă de căldură aer/apă, sau în căutarea celui mai bun preț pentru o pompă de căldură Yutaki, vă invităm să completați formularul de evaluare necesitate pompă de caldură aer-apă.

Hitachi este unul dintre cei mai mari producători industriali din lume și atunci când vine vorba de pompe de căldură aer-apă ei nu dezamăgesc deloc. Pompele de căldură Yutaki aer-apă produse de Hitachi pot îndeplini toate cerințele de încălzire și de apă caldă menajeră în timp ce simultan reduc cuantumul facturilor de energie și ajută la reducerea emisiilor de carbon cu până la 65%.

Contact

contact@climahitachi.ro